⭐⭐⭐⭐⭐ Beoordeeld met een 9,3 | Verzending binnen 1-3 werkdagen | Verzendkosten NL € 3,95/4,95 | GRATIS bezorgd (NL) vanaf € 50

Blog Koter Kado borduren of bedrukken

Borduren of bedrukken: wat zijn de verschillen?

Als het gaat om het personaliseren van kleding, accessoires of andere items, heb je twee hoofdopties: borduren en bedrukken via flexprint. Hoewel beide methoden kunnen resulteren in een uniek en op maat gemaakt item, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee. In deze blog onderzoeken we de verschillen tussen borduren en bedrukken en helpen we je bij het maken van de juiste keuze.

Borduren:

Borduren is een decoratieve steek die wordt gebruikt om stof te verfraaien. Het ontwerp wordt gemaakt door de draad op de stof te naaien, waardoor een driedimensionale afbeelding of tekst ontstaat. Wij gebruiken hiervoor diverse professionele 10-naalds borduurmachines. Borduren is een traditionele manier van personaliseren die al eeuwenlang wordt gebruikt en vaak wordt gebruikt voor badstof, knuffels en tassen. Een van de belangrijkste voordelen van borduren is dat het duurzame optie is die er luxe uit ziet. De steken zijn strak en goed vastgemaakt, zodat het ontwerp niet vervaagt of slijt, zelfs niet na herhaaldelijk wassen. Borduurwerk geeft ook een klassieke en professionele uitstraling, waardoor het een uitstekende keuze is voor bedrijfskleding bijvoorbeeld. Nadeel van borduren is dat een borduring altijd zichtbaar en voelbaar is aan de achterkant van de stof. Het is "door en door", in tegenstelling tot een personalisering die via flexprint wordt aangebracht.

Bedrukken:

Bedrukken via flexdruk, ook wel transfer druk genoemd, is een proces waarbij een ontwerp op een speciaal materiaal wordt gedrukt, dat vervolgens met behulp van een transferpers op de stof wordt aangebracht. Buiten deze DTF techniek, gebruiken we ook flexmateriaal dat door middel van een plotter wordt uitgesneden en daarna op het te personaliseren product wordt gelegd, en via de transferpers op het product wordt gedrukt. Een van de belangrijkste voordelen van flexdruk is dat het een kosteneffectieve optie is. Het is vaak goedkoper dan borduren en biedt meer ontwerpmogelijkheden. U zult hierdoor ook zien dat wanneer we een product zowel kunnen borduren als bedrukken, bijvoorbeeld de Happy Horse knuffels met naam, dat het product dat bedrukt wordt, altijd iets goedkoper zal zijn dan het product dat geborduurd wordt. Een ander voordeel van flexdruk is dat het een veelzijdige optie is. Het kan worden gebruikt op een breed scala aan stoffen, waaronder katoen, polyester en andere synthetische stoffen. Wij gebruiken deze methode vooral op tassen en shirts.

Flexdrukwerk is ook een uitstekende keuze voor complexe ontwerpen of full color afbeeldingen, omdat het afdrukken in kleur en afbeeldingen van fotokwaliteit mogelijk maakt. Deze techniek is dus ook zeer geschikt voor uw bedrijfslogo of het logo van uw sport vereniging. Kortom, zowel borduren als bedrukken zijn uitstekende mogelijkheden om kleding, accessoires of andere items te personaliseren.

De keuze tussen de twee methoden hangt af van het te personaliseren product, uw specifieke behoeften, budget en ontwerpvoorkeuren.

Borduren is een duurzame en professionele optie die geweldig is op teddy rugzakken en badstof badjasjes bijvoorbeeld, terwijl flexdruk een kosteneffectieve en veelzijdige optie is die geweldig is voor gladde stoffen, grote oplages of strakke deadlines.

Uiteraard zijn alle technieken die wij gebruiken 100% kindvriendelijk. Zowel geborduurde als bedrukte items kunt u met een gerust hart als kraamkado geven.